ISPORUKA

Isporuka se vrši od strane kurirske službe Bex, eksterne firme sa kojom imamo dugogodišnju saradnju. Nemamo uticaj na sam rad kurirske službe stoga je bitno da sva pitanja vezana za isporuku budu upućena direktno kurirskoj službi.

 Za sve nejasnoće, nepravilnosti i pitanja vezana za isporuku možete da kontaktirate Bexov Call centar na sledeće brojeve telefona : 0116555000 , 0663555000 , 069640640. Dovoljno je da kažete ime i prezime primaoca.

Paket šaljemo u roku od 15-25 dana od trenutka kompletno izvršene porudžbine. Vreme izrade zavisi od obima porudžbenice. Ukoliko je paket potreban u kraćem vremenskom periodu, ili nakon određenog datuma, budite slobodni da nam naznačite odgovarajući najkasniji datum za slanje. Kontaktiraćemo Vas u dogledno vreme ukoliko nismo u mogućnosti da ispunimo zahtev.

 

PAR BITNIH STAVKI VEZANIH ZA ISPORUKU:

– NAJBITNIJA STAVKA prilikom isporuke je ISPRAVAN I AKTIVAN srpski broj telefona. Kurir koji je zadužen za isporuku pre dostave prvo poziva broj telefona koji ste ostavili u porudžbenici. Ukoliko se niko ne javi na broj telefona kurir ne dolazi na adresu.

– Pokušaj isporuke paketa se vrši dva radna dana za redom. Ukoliko niste u mogućnosti prvi dan da preuzmete paket samo se dogovorite sa kurirom oko ponovne isporuke narednog radnog dana.

– Veoma je bitno da adresa bude potpuna i tačno navedena radi najlakše i nesmetane dostave. Neophodni podaci za isporuku su IME I PREZIME PRIMAOCA, ULICA I BROJ, kao i broj stana, sprat i ukoliko na interfonu piše drugo prezime, POŠTANSKI BROJ, GRAD I BROJ TELEFONA za isporuku.

Kuriri kurirske službe BEX pošiljke donose na adresu radnim danima u vremenskom periodu od 8h do 16h. Kurirska služba ne vrši dostavu vikendom. U manjim mestima isporuka je samo određenim danima.

Sve porudžbine se šalju opcijom danas za sutra. Na dan isporuke od kurirske službe dobijate poruku sa brojem pošiljke, tačnim iznosom otkupnine i poštarine. Takođe i od nas stiže poruka, na broj telefona koji ste nam ostavili za isporuku, jedan radni dan pre same isporuke kako bi mogli istu da očekujete u toku narednog radnog dana.

Poštarina nije uračunata u cenu proizvoda i kurirska služba je obračunava nakon preuzimanja paketa iz naše proizvodnje. Ukoliko ste odabrali plaćanje prilikom preuzimanja na iznos poštarine se dodaje i provizija za uslugu prenosa novca koja iznosi minimalno 180rsd ili 1% od ukupne vrednosti otkupa.

 

 

POŠILJKE U INOSTRANSTVO

Slanje paketa se vrši poštanskom međunarodnom kurirskom službom EMS i posredstvom špeditorske kuće sa kojom imamo ostvarenu dugogodišnju saradnju. Veoma je bitno da naglasimo da su isporuke veoma efikasne i da se za period od 7 godina nikada nije desilo da paket nije bio uručen a pakete šaljemo svakodnevno.

Minimalan iznos za slanje paketa izvan granica Srbije su proizvodi u vrednosti od 6000 rsd. Poštarina je fiksna za zemlje regiona i iznosi 2690rsd kao i za sve ostale zemlje i iznosu 3990rsd. Iznos poštarine se pojavljuje u korpi.

Bitno je da naglasimo da pri isporuci može da dodje do dodatnih TROŠKOVA CARINE i PDV-a koji se obračunavaju prilikom prispeća pošiljke u zemlju odredišta. Kupac je dužan da se raspita o uslovima i pravilniku istih od svoje carinske službe pre izvršene porudžbine.

Plaćanje celokupnog iznosa porudžbenice je moguće direktno platnom karticom u Internet prodavnici ili uplatom na račun firme ukoliko imate srpski broj računa. Nije moguća opcija plaćanje prilikom preuzimanja.

Paket stiže na kućnu adresu. Ukoliko ne dođe do preuzimanja paketa prilikom isporuke, paket ostaje na čuvanju u pošti narednih 14 dana.

Od trenutka odlaska paketa sa carine Srbije sva ODGOVORNOST o isporuci prelazi sa Prodavca na Kupca. Kupac dobija broj paketa od Prodavca na mejl i nastavlja svu potrebnu komunikaciju u zemlji odredišta.

Shodno činjenici da se sve radi samo i isključivo prema porudžbini kupca nije moguć povraćaj poručenih proizvoda kao ni odbijanje prijema paketa. Ukoliko dođe do greške ili bilo kakve komplikacije, u dogovoru sa Prodavcem, Kupcu će da se odobri vaučer u vrednosti proizvoda koji može da se iskoristi u narednih 12 meseci. Iznos nastalih troškova poštarine se uvek oduzimaju.  

Vreme izrade i isporuke je između 30-40 dana od dana poručivanja. Vreme isporuke zavisi od vremena zadržavanja paketa na carini. Na rad carine obe države nije moguće uticati i izuzimaju se od odgovornosti Prodavca. Kupac preuzima svu odgovornost kada paket jednom izađe iz Srbije.

Kupac je dužan da prati pošiljku. Ukoliko se desi da se zagubi paket, u tom slučaju se prati pravilnik rada kurirske službe i za isti se podnosi zahtev za potražnicu, samo Pošiljalac može da podnese zahtev. Nakon podnetog zahteva za potražnicu ili dolazi do uručenja paketa ili se čeka odgovor na istu. Rok koji kurirska služba ima za odgovor na potražnicu je 60 dana. Ukoliko do tada ne dođe do uručenja podnosi se zahtev za nadoknadu štete. Sve po pravilniku rokova određenih isključivo od strane kurirske službe na koje Prodavac nema uticaj. Isto važi i ukoliko dođe do povrata paketa.

Kupac je dužan da strpljivo ispoštuje sve potrebne rokove i zahteve poštanskog i carinskog zastupnika na čiji rad Prodavac nema uticaj.

BEBACLINO
Save Tekelije 5, 23300 Kikinda
PIB:109645660
Matični broj: 64327500, Šifra delatnosti: 1392
Kontakt: info@bebaclino.com